Dave Kalkman en Geke Prins

Dave Kalkman laat zijn bijzondere schilderijen zien bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Tegelijkertijd toont Geke Prins haar werkstukken van keramiek. Iedereen is welkom om de expositie te bekijken, die loopt tot en met 23 juni.

Dave Kalkman werd beeldend kunstenaar na een opleiding tot docent beeldende vakken. Door de jaren heen zijn zijn onderwerpen hetzelfde gebleven: hij schildert meestal mensen, individueel of in een groep. Dave Kalkman probeert weer te geven wat hij als essentieel ervaart in de situatie. Verschillende situaties vragen om een andere aanpak. Meestal schildert hij figuratief, maar hij kan ook een meer abstract beeld creëren.

Voor Geke Prins is het maken van keramiek al meer dan veertig jaar haar grote hobby. De ene keer krijgt het werk een glazuur na de eerste stook op 1000 graden, de andere keer krijgt het werk een behandeling in de zaagseloven. Bij de tweede methode geeft de rook een bijzonder effect mee aan het werkstuk.

De expositie wordt op zaterdag 4 mei om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en vertellen graag iets over hun werk. Bezoekers zijn van harte welkom.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht. Er worden activiteiten als workshops en lezingen gehouden. Daarnaast zijn er inspirerende boeken, spellen en materialen in de galeriewinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

Galerie Beeldbrengers is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Oosterdiep westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruim parkeergelegenheid achter het gebouw.

Scroll voor meer foto's