Divers werk van zes kunstenaars

Expositie met ruimtelijk werk en schilderijen, uiteenlopende materialen en technieken.

In deze expositie bij Inter Art in Emmen zijn er 32 werkstukken te zien van 6 kunstenaars die in de zomer meededen aan de expositie ‘Maak een Van Gogh in 3D’ bij Galerie Beeldbrengers. Het gaat om Ria Neleman, Ans Berendsen, Ineke de Jong, Jantje Hartman, Sandrina Schaafsma en Annelies Eikelenboom. Enerzijds laten zij zien wat zij voor dit Van Gogh-project gemaakt hebben, maar zij tonen ook ander werk van zichzelf.

Ria Neleman had het breiwerk ‘Levensweg’ gemaakt voor de Van Gogh-expositie. Naast meer breiwerk, gecombineerd met andere materialen, zien we nu ook een werkstuk met geschept papier. Ria studeert aan de kunstacademie.

Ans Berendsen maakte een werkstuk met keramiek en turf naar aanleiding van het schilderij ‘De Turfschuit’ van Van Gogh. Ook maakte ze het schilderij ‘Zoo stil, zoo vredig’ met onder andere hout, gedroogde bladeren en schapenwol, over de Drentse periode van Vincent van Gogh. Beide werkstukken zijn nu weer bij Inter Art te zien.

Ineke de Jong had met papiermaché-pulp ruimtelijke versies van schilderijen van Van Gogh gemaakt. Nu zijn er andere werkstukken in papier maché van haar te zien, zoals heel herkenbare hoofden van onze koning en koningin. Daarnaast is ze ook heel vaardig met textiel, zoals blijkt uit de wandkleden en genaaide portretten.

Van Jantje Hartman kunnen we de Van Gogh-schilderijen ‘Hutten’ en ‘Landschap in Drenthe’ zien en daarnaast enkele schilderijen van dieren.

Annelies Eikelenboom maakte een viltwerkstuk naar aanleiding van het schilderij Korenaren van Van Gogh. Sandrina Schaafsma liet zich ook inspireren door het onderwerp en maakte zelfs meerdere werkstukken in vilt, waarin bijvoorbeeld ‘Sterrennacht’, een strohoed en ‘Amandelbloesem’ te herkennen zijn. Beide kunstenaars laten in deze expositie zien wat zij nog meer met wol en vervilting kunnen doen.

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest.

De expositie is te bezoeken van 17 oktober t/m 6 december 2023. Inter Art is open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is: Oosterbracht 22, Emmen.

Scroll voor meer foto's