Joke Schepers en Wenneke de Vries

Van 7 december t/m 31 januari 2024 zijn er schilderijen en vazen te bekijken in de showroom van Inter Art in Emmen. De schilderijen van Joke Schepers en Wenneke de Vries zijn heel verschillend van stijl.

Joke Schepers is opgeleid aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Opvallend in haar schilderijen is de gelaagde manier van schilderen, de vage contouren van figuren in een verder abstracte ruimte, en het harmonieuze kleurgebruik. Er zijn 12 schilderijen van haar te zien.

De laatste tijd maakt ze ook vazen in gemengde techniek. Ze maakt een mooi geheel van glazen vazen met natuurmaterialen, zoals mos, gedroogde bladeren en bloemen, papier en textiel. Er zijn imposante grote vazen en schattige kleintjes.

Wenneke de Vries schildert ook, maar zij verwerkt graag allerlei materialen, zoals textiel, papier en karton in haar schilderijen. Dat geeft meer structuur en diepte. Zelden werkt ze met een vooropgezet plan. Tijdens het proces ontstaat er spontaan een compositie en dat blijft haar telkens verrassen.

Meer over de schilderijen van Joke: https://jokeschepers.exto.nl/

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest. Ben je geïnteresseerd om iets te kopen, neem dan contact op met Beeldbrengers.

Inter Art is open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is: Oosterbracht 22, Emmen.

Van 23 december 2023 tot en met 8 januari 2024 is Inter Art vanwege vakantie gesloten.

Scroll voor meer foto's