Jur Eelsing en Sandra Kip

In deze expositie bij Inter Art in Emmen is er werk te zien van twee kunstenaars uit Emmen: schilderijen van Jur Eelsing en fotografie van Sandra Kip. De expositie is te bezoeken van zaterdag 29 april tot en met 21 juni 2023.

Jur Eelsing was op de middelbare school veel in het tekenlokaal te vinden. Hij werkt als productontwikkelaar voor spellen, puzzels en speelgoed en is op die manier ook veel bezig met beeldmateriaal. Nu alweer 8 jaar geleden heeft hij de penselen weer opgepakt. Als hij geraakt wordt door een onderwerp, dan volgt er snel een schilderij. De schilderijen hebben eigenzinnige onderwerpen die ruimte laten voor de fantasie, zoals de werken waarin een trap uitkomt in de zee. De werken zijn vaak groot van formaat, om ruimte te geven aan het onderwerp. Jur heeft ook een heel klein stukje van de Nachtwacht op een groot doek uitvergroot, wat bijna een abstract schilderij is geworden.

Sandra Kip maakte al jong foto’s tijdens vakantiereizen, met de spiegelreflexcamera van haar vader. In 2018 ging ze een opleiding volgen aan de Fotoacademie. Daar kwam ze in aanraking met uitdagende opdrachten waardoor zij de fotografie als kunst en de mogelijkheden daarvan leerde kennen. Sandra wordt geïnspireerd door dagelijkse dingen en gebeurtenissen. De schoonheid van de natuur, mens en dier boeit haar enorm. Zij maakte een serie ‘Langs de IJssel’, waar het leven in alle rust voorbij gaat. Deze serie en ook andere, zoals een serie foto’s van tulpen en andere bloemen, met het thema Vergankelijkheid, zijn tijdens deze vervolgexpositie te zien.

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest. Beeldbrengers wil graag laten zien welke creatieve talenten er in de regio zijn en jong en oud stimuleren om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Inter Art is open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Adres van Inter Art: Oosterbracht 22, 7821 CJ Emmen. De expositie is in de showroom op de 1e verdieping.

Scroll voor meer foto's