Marijke Reijs, Fenneke Wijnia, Jannie Boezeman

Vanaf 3 juni is er in Galerie Beeldbrengers een nieuwe tentoonstelling te zien van drie regionale kunstenaars. Zij tonen alle drie een andere kunstvorm, namelijk schilderen, fotograferen en sieraden maken.

Marijke Reijs maakt schilderijen waarbij ze een balans zoekt tussen abstract en figuratief werk. De aanleiding voor een werkstuk is vaak een stukje natuur: een vondst in het bos, een stukje verweerde muur of de kleuren van het landschap. Zij gaat daarmee aan de slag en schildert met kleuren en vormen haar beleving van het onderwerp.

Fenneke Wijnia is, zo zegt ze zelf, “na een leven lang fotograferen, geland”. Haar aandacht wordt vaak getrokken door kleine dingen. In de tuin, onder het groente snijden, het kan van alles zijn wat haar uitdaagt om er een foto van te maken. Zoals het een kunstenaar betaamt, geeft ze vervolgens graag een eigen draai aan haar foto’s. Haar doek, palet en kwast zitten in Photoshop. Ze speelt met de compositie, kleuren en vormen en het resultaat rolt uit de printer. Hoe deze kunstvorm heet? Ze noemt het zelf ‘foto-grafiek’.

Jannie Boezeman heeft een passie voor sieraden en was altijd op zoek naar iets moois. Zij volgde daarom een opleiding zilversmeden. Nu maakt zij unieke sieraden van zilver, met andere materialen, zoals halfedelstenen, oude glazen knoopjes en kralen of oude bedeltjes. Elk sieraad is weer nieuw en anders, want voor Jannie is juist het vrij en creatief vormgeven van een nieuw werkje het leukst.

De expositie wordt op zaterdag 3 juni om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht. Er worden activiteiten als workshops en lezingen gehouden. Daarnaast zijn er inspirerende boeken, spellen en materialen in de galeriewinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

Galerie Beeldbrengers is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Oosterdiep westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruim parkeergelegenheid achter het gebouw.

Links:

https://www.souza-art.nl/marijke-reijs/

https://fennekewijnia.nl/

https://www.facebook.com/BriljantjesSieraden

Scroll voor meer foto's