Oproep: Maak een Van Gogh in 3D

“Imiteer je mee? Maak een Van Gogh in 3D”

Deze oproep doen wij aan iedereen in de regio die graag creatief werkt. Het gaat niet om tekenen of schilderen in het platte vlak. Het is de bedoeling om een ruimtelijk object te maken. En de aanleiding moet een schilderij van Vincent van Gogh zijn. Het hoeft niet uit zijn Drenthe-periode te zijn, het mag ook over zijn latere werk in Frankrijk bijvoorbeeld gaan. Alle materiaalsoorten en technieken mogen gebruikt worden. De werkstukken zullen in de zomer worden getoond in een themaexpositie die acht weken duurt. Het publiek zal een winnaar kiezen die een leuke prijs krijgt.

Van Gogh Drenthe

In 2023 is het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh in de gemeente Emmen was om hier te schilderen. Er was toen net begonnen met de turfwinning en de ontginning van het veengebied. Vincent werd aangetrokken door het ruwe oorspronkelijke landschap en door het eenvoudige leven voor de bewoners in het veen. Helaas bleek het veen ontoegankelijker dan hij had gedacht en is hij daardoor korter gebleven dan hij van plan was. Anders had hij misschien ook nog een veenvrouw in Emmer-Compascuum geschilderd (hiernaast: het standbeeld De veenvrouw, op het marktplein, Emmer-Compascuum). Toch heeft hij een serie waardevolle schilderijen, tekeningen en brieven gemaakt en heeft de Drenthe-periode invloed gehad op zijn ontwikkeling als kunstschilder.

Onder regie van o.a. het Erfgoednetwerk Emmen en de gemeente worden dit jaar allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Van Gogh Drenthe’. Het project van Beeldbrengers is één van deze activiteiten.

Aanmelding

Wil je meedoen? Meld je snel bij ons aan via beeldbrengers@gmail.com of tel. 06-23820072. Daarna kan je aan het werk gaan en vóór 1 juli een foto van het werkstuk naar ons sturen, met vermelding van de afmetingen en een korte tekst met uitleg over het werkstuk.

Themaexpositie: 29 juli t/m 17 september 2023

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.

Scroll voor meer foto's