Weer een mooie muziekkoepel

UPDATE: Feestelijke opening op 10 november 2023

De muurschildering is klaar! De wethouder zal de muziekkoepel op 10 november om 13.00 uur openen en de muurschildering onthullen. Daarna horen we hoe de muziek vanuit de koepel klinkt, zo over het water, want dan speelt CFO Prins Hendrik enkele mooie muziekstukken.

UPDATE mei 2023: Kiezen uit drie ontwerpen voor de muurschildering

De muziekkoepel in Emmer-Compascuum vormt een markant punt in het centrum van het dorp, langs de Veenvaart. Maar wie er langskomt, zag de laatste jaren ook dat hij hard aan een opknapbeurt toe was.

Met bestuurslid Anne Bos van de Kulturele Kommissie Emmer-Compascuum heeft Beeldbrengers in 2021 een plan gemaakt voor de renovatie. Het gaat om reparaties en onderhoud aan het gebouw. Ook maakt Beeldbrengers een nieuwe muurschildering op de achterwand. Er komen drie ontwerpen, de bewoners kiezen het mooiste ontwerp en wij gaan dat uitvoeren, een heel leuke klus!

De muziekkoepel wordt op korte termijn weer een mooie blikvanger, die weer uitnodigt om te gaan gebruiken bij allerlei leuke activiteiten.

De reparaties aan metselwerk en beton zijn inmiddels klaar en het schilderwerk is gedaan. Nu is de nieuwe muurschildering aan de beurt. Tot 10 juni kunnen de bewoners kiezen uit drie ontwerpen en hun stem uitbrengen. Zie daarvoor de pagina https://beeldbrengers.nl/muurschildering-muziekkoepel/.

De restauratie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente en een crowd fundingactie van Beeldbrengers met de Regiobank, Samenvoordebuurt. De campagne is inmiddels met succes afgerond, dankzij een donatie van de Regiobank en vele bijdragen van plaatselijke organisaties, ondernemers en bewoners bij elkaar!

Scroll voor meer foto's