Weer een mooie muziekkoepel

UPDATE augustus 2022: Werk in uitvoering

De muziekkoepel in Emmer-Compascuum vormt een markant punt in het centrum van het dorp, langs de Veenvaart. Maar wie er langskomt, zag de laatste jaren ook dat hij hard aan een opknapbeurt toe was.

Met bestuurslid Anne Bos van de Kulturele Kommissie Emmer-Compascuum hebben we in 2021 een plan gemaakt voor de renovatie. Het gaat om reparaties en onderhoud aan het gebouw. Ook ontwerpt Beeldbrengers een nieuwe muurschildering voor de achterwand. Er komen drie ontwerpen, de bewoners kiezen het mooiste ontwerp en wij gaan dat uitvoeren, een heel leuke klus!

De muziekkoepel wordt op korte termijn weer een mooie blikvanger, die weer uitnodigt om te gaan gebruiken bij allerlei leuke activiteiten.

De reparaties aan metselwerk en beton zijn klaar. De trappen zullen na de bouwvakvakantie hersteld worden. Daarna volgen het schilderwerk en de nieuwe muurschildering.

De restauratie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente en een crowd fundingactie van ons met de Regiobank, Samenvoordebuurt. De campagne is inmiddels met succes afgerond, dankzij een donatie van de Regiobank en vele bijdragen van plaatselijke organisaties, ondernemers en bewoners bij elkaar!

Scroll voor meer foto's