Vrouwkje Rink en Ina Davids

Op 17 december wordt er een nieuwe expositie geopend bij Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Tot en met 5 februari 2023 zijn er schilderijen van Vrouwkje Rink-Doek te zien en kunstige sieraden, gemaakt door Ina Davids.

Vrouwkje Rink-Doek tekende als kind al graag. Ze volgde een teken- en schildercursus van de NTI toen ze nog maar 14 jaar oud was. Die bevatte een complete anatomie-tekenopleiding. Ook later volgde ze nog cursussen. Ze heeft goede herinneringen aan de schilderweekends bij Trijntje en Jan Muis in Dwingeloo. Ook leerde ze veel van Jan van der Horst die in 1990 de Nachtwacht op ware grootte naschilderde. Nu geeft Vrouwkje zelf alweer meer dan 25 jaar schilderlessen aan huis. Ze woont in Zwartemeer.

Ina Davids heeft na de middelbare school een opleiding tot etaleur gevolgd en volgde daarna nog allerlei cursussen op creatief gebied. Ze schildert niet alleen, maar maakt ook sieraden die kunstwerkjes zijn. Zoals de unieke kettingen waarin ze stukjes drijfhout verwerkt. In deze expositie zie je haar kettingen, armbanden en oorbellen. Ook Ina geeft schilderles en creatieve workshops aan huis, in Nieuw-Amsterdam. Zie ook www.inadavids.nl.

De expositie wordt op zaterdag 17 december om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht. Beeldbrengers wil graag het werk van kunstenaars uit de regio zichtbaar maken, ruimte bieden voor kunstzinnige activiteiten en het ontwikkelen van creatieve talenten. Er worden workshops en lezingen gehouden. Daarnaast zijn er inspirerende boeken, spellen en materialen in de galeriewinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur (gesloten op 25 december en 1 januari). Op 31 december is de galerie open tot 16.00 uur.

Adres: Oosterdiep Westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.

Scroll voor meer foto's