Agnes Tienstra, Harrie Heidema, Mischa Uitenbogaart

Van 29 juni t/m 18 augustus 2024 kun je in Galerie Beeldbrengers stenen beelden en objecten in papier maché van Agnes Tienstra bewonderen. Daarnaast is er het werk van een schilder- en tekenduo, Harrie Heidema en Mischa Uitenbogaart. Zij maken realistische schilderijen en pasteltekeningen.

Het werk van Agnes Tienstra is heel veelzijdig. Haar eerste hobby was het maken van quilts. Menig exemplaar werd verkozen voor de landelijke tentoonstellingen. In 1980 begon ze met lessen in tekenen, schilderen en pasteltekenen. Via de AKE kwam ze in aanraking met beeldhouwen en nu gaat ze alweer jaren naar de opleiding beeldhouwen in klooster Frenswegen in Nordhorn. Agnes studeerde drie jaar bij Art Partout (academie voor realistische schilderkunst) en sinds een paar jaar geeft ze daar zelf les. Vorig jaar won ze de jury- en publieksprijs met haar schilderij ‘De kist van Vincent van Gogh’, tijdens een tentoonstelling in Emmen in het kader van ‘Van Gogh Drenthe’.

Harrie Heidema is een zoekende realistische fijnschilder. Hij tekende vroeger veel, maar door drukte (eigen huis bouwen, kinderen, sport) kwam er een tijdlang niets van. Tot hij Mischa ontmoette, die haar hele leven al tekende. Samen pakten zij de draad weer op. Harrie volgde schilderlessen, onder andere bij Art Partout en Gabriel Gressie en schildert nu vooral landschappen, zeegezichten, stillevens en dieren.

Mischa Uitenbogaart tekent realistische portretten van mens en dier. Zij werkt met pastel-, kleur- of grafietpotloden. Daarnaast heeft zij een passie voor fotografie. Vooral macro-, natuur-, dieren- en paarden(sport)fotografie zijn haar favoriet.

Tuinen bezichtigen

Agnes Tienstra woont in Meppen (bij Zweeloo) en heeft daar een beeldentuin die vrij toegankelijk is van mei tot en met oktober (adres: Brinken 1B). Ook Harrie en Mischa hebben een tuin die te bezichtigen is (HaMi Art, siertuin met kunst, op afspraak, adres: Westelijke Doorsnee NZ 23, Emmer-Compascuum, tel. 06 18406189).

Opening

De expositie wordt op zaterdag 29 juni om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en vertellen graag iets over hun werk. Bezoekers zijn van harte welkom.

Galerie Beeldbrengers

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht. Er worden activiteiten als workshops en lezingen gehouden. Daarnaast zijn er inspirerende boeken, spellen en materialen in de galeriewinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

Galerie Beeldbrengers is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Oosterdiep westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruim parkeergelegenheid achter het gebouw.

Scroll voor meer foto's