Annie van Rijs en Lineke Mooij

Van 3 september t/m 16 oktober exposeren Annie van Rijs en Lineke Mooij hun werk in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Zij laten gevarieerd werk zien. Er zijn werkstukken in textiel, zoals quilten, raamhangers, broches en tassen, naast schilderijen. Ook zijn er zilveren sieraden met stenen.

Annie van Rijs uit Dalen is zeer bedreven in het werken met textiel. Met gekleurde lapjes en allerlei quiltmateriaal maakt zij mooie wandkleden en ontwerpt zij o.a. fantastische broches en mooie tassen. In deze expositie laat zij een groot aantal werkstukken in textiel zien en ook enkele van haar schilderijen.

Lineke Mooij uit Coevorden houdt zich al jaren met twee oude ambachten bezig: het bewerken van edelstenen en het zilversmeden. Na een mooie loopbaan als fysiotherapeut nam haar leven in 1988 een andere wending. Ze kwam toevallig in aanraking met stenen slijpen en was voorgoed verkocht. Maar aan een vitrine vol mooi geslepen stenen heb je niet zoveel en daarom ging ze lessen edelsmeden volgen, wat ze nu na al die jaren ook nog steeds met veel plezier doet.

De expositie wordt op zaterdag 3 september om 14.00 uur geopend. Bezoekers zijn van harte welkom. Buiten is er gelegenheid om te zitten.

Meer informatie over Lineke Mooij (Atelier Gewoon Mooij): https://gewoonmooij.nl/ en over Annie van Rijs (Atelier Annie): https://avr23.exto.nl/.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Adres: Oosterdiep Westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.

 

Scroll voor meer foto's