Marijke Reijs en Diana de Prez

Van 23 juli t/m 14 september 2022 exposeren Marijke Reijs en Diana de Prez hun schilderijen en tekeningen bij Inter Art in Emmen.

De schilderijen van Marijke Reijs uit Emmen zijn geen directe weergave van de werkelijkheid, maar veel meer een visualisatie van de sfeer en de emotie. Marijke haalt de inspiratie vaak uit de natuur. Het kan de rust zijn die zij ervaart in de natuur, de kleuren, maar ook het ruige en indrukwekkende, bijvoorbeeld van bergen en grote rotsblokken.

‘Passie met pastel’, dat wil Diana de Vreeze-de Prez uit Nieuw-Amsterdam uitbeelden op papier. Zij heeft vijf jaar geleden de potloden weer opgepakt en ze heeft ze daarna eigenlijk nooit meer losgelaten. Zij tekent dieren, stillevens en mensen en in al haar tekeningen zie je het gevoel en warmte voor het onderwerp terug. Op haar Facebook-pagina laat zij stap voor stap het ‘werk in uitvoering’ zien.

Stichting Beeldbrengers wil met haar activiteiten bevorderen dat meer mensen een kunstzinnige hobby gaan uitoefenen. Dat kan passief zijn: kunst beleven, of actief: inspiratie opdoen om zelf creatief en kunstzinnig bezig te gaan. Beeldbrengers biedt een laagdrempelige plek waar iedere amateur- en professionele kunstenaar zijn werk kan laten zien. Wie in de galerie in Emmer-Compascuum geëxposeerd heeft, krijgt gelegenheid om daarna ook een vervolgexpositie bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ te houden. Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio.

https://feestvandegeest.nl/mzod/kunstenaars/marijke-reijs-2/

https://www.facebook.com/DianadePrezPastelDrawings/

Adres: Inter Art, Oosterbracht 22, Emmen

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Inter Art is wegens vakantie gesloten van 1 t/m 20 augustus 2022.

Scroll voor meer foto's