Collin de Bruin en Conny Muilwijk

Collages met knipgedichten, schilderijen met bladgoud en eitempera, glaskunst

Van 20 maart t/m 9 mei 2021 zijn bij Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum collages met knipgedichten en schilderijen met tempera en bladgoud van Collin de Bruin te zien. Daarnaast exposeert Conny Muilwijk er haar glaskunst.

Collin de Bruin geeft al 35 jaar les als kunstdocent op een middelbare school. Daarnaast werkt hij nu drie dagen per week in zijn atelier.

Zijn hele leven maakt hij al tekeningen, schilderijen, poëzie en verhalen. Vorig jaar vond hij een manier waarop hij het beeldende met het schrijven kon combineren: collages. Collin: “De woorden komen altijd het eerst. Ik zoek in oude boeken naar woorden die me op dat moment raken. En het ene woord zoekt als het ware de andere. Het gedicht geeft me een denk- of gevoelsrichting. Ik nodig de kijker uit om met mij mee te reizen of mee te denken, maar wil niet te veel invullen. Daarna zoek ik in oude boeken en tijdschriften naar afbeeldingen die passen bij het karakter van de tekst. Die zoek ik intuïtief, maar zeker niet willekeurig. Ik kan bij elk onderdeel van het werk vertellen waarom ik dat deel heb gekozen”. Het resultaat is een prachtige serie collages met knipgedichten, die je raken.

Naast de collages laat Collin schilderijen zien die hij gemaakt heeft met tempera en bladgoud. Tempera is een oude verfsoort die gemaakt wordt door kleurpigmenten te mengen met eidooier en water.

Collin probeert zijn leerlingen hun nieuwsgierigheid te laten behouden, zich te laten verwonderen door kunst. “Spelen, daar gaat het om. En dat doe ik dus zelf ook, spelen met woorden, spelen met beelden.”

Galerie Beeldbrengers is elke dag open op afspraak. Bezoekers kunnen een afspraak maken via beeldbrengers@gmail.com.

Adres: Oosterdiep WZ 7A, Emmer-Compascuum.

Meer info: www.beeldbrengers.nl, https://facebook.com/beeldbrengers

www.collindebruin.com

Scroll voor meer foto's