Geknoopt, gehaakt en geweven

In Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum is van 3 oktober tot en met 22 november 2020 een expositie te zien van werkstukken die gemaakt zijn van allerlei garens en textiel. De drie makers zien het als een leuke uitdaging om de handwerkmaterialen ook nog te combineren met andere materialen, zoals hout, keramiek en papier.

Mogelijkheden uitproberen en met handwerktechnieken iets maken waar je blij van wordt! Dat is de boodschap van deze expositie. Marianne Kimmann gebruikt graag natuurlijke materialen zoals wol, gras en hout. Tineke Heijne laat fleurige weefexperimentjes en andere probeersels zien.

Er zijn ook mooie handgemaakte boekjes. Geerte Klok maakt boekomslagen met textielrestantjes en ander materiaal dat voorhanden is. Hierbij borduurt ze vaak voort op schilderijen die ze eerder gemaakt heeft met acrylverf of bijenwas.

Workshop Hangertje knopen

Op vrijdag 9 oktober, 10 tot 12 uur, kun je meedoen aan een workshop bij Beeldbrengers. Je maakt een hangertje van 17 cm lang als kennismaking met het macraméknopen. Kosten: € 20,-. Aanmelding via beeldbrengers@gmail.com.

De expositie wordt op zaterdag 3 oktober om 14.00 uur geopend.

Galerie Beeldbrengers is elke zaterdag en zondag open van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Oosterdiep WZ 7A, Emmer-Compascuum. De toegang is gratis. Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.

Scroll voor meer foto's