Harry Heidema, Mischa Uitenboogaart, Bea Venema

Vanaf 13 juni 2020 nieuwe expositie in Emmer-Compascuum

Deze keer zullen er schilderijen te zien zijn van Harrie Heidema, tekeningen van Mischa Uitenbogaart en beelden van Bea Venema. De expositie bij Beeldbrengers loopt tot 2 augustus.

Harrie Heidema maakt realistische olieverfschilderijen. Het onderwerp kan van alles zijn, want zelfs een theedoek wordt iets moois op zijn schilderdoek. Hij begon in zijn jonge jaren al met tekenen en schilderen. Toen kwam er een periode waarin hij het te druk had met kinderen grootbrengen, een huis bouwen en veel sporten. Maar daarna pakte hij het schilderen toch weer op, ook doordat hij een vriendin kreeg die graag tekende, Mischa Uitenbogaart. Hij volgde een opleiding in fijnschildertechnieken bij Art Partout, Academie voor Realistische Schilderkunst. Sindsdien verschijnt het ene schilderij na het andere. Sinds kort is hij ook begonnen met een lijstenmakerij voor schilderijen.

Mischa Uitenbogaart maakt realistische portrettekeningen van mens en dier, met potlood of pastels. Zij heeft een opleiding voor beroepsfotografie gevolgd en ze gebruikt haar foto’s dan ook als bron voor haar tekeningen.

Bea Venema maakt beelden uit steen, soms in combinatie met kleurig glas, zoals bij haar serie zeilbootjes. Ze gaat regelmatig naar Toscane in Italië om daar in de studio van de familie Antognazzi te beeldhouwen. Zelf geeft ze ook workshops, aan kinderen en volwassenen.

Opening
De expositie wordt op 13/14 juni geopend. Belangstellenden zijn van harte welkom, maar je moet je wel vooraf aanmelden. Mail naar beeldbrengers@gmail.com. We maken dan een afspraak en spreiden het bezoek. Als het mooi weer is, zijn er ook buiten tafels en stoelen.

Galerie Beeldbrengers
Galerie Beeldbrengers is een ontmoetingsplek voor iedereen die kunstzinnig en creatief bezig wil zijn. Er worden allerlei workshops gegeven. Daarnaast worden er veel leuke en kunstzinnige boeken, knutselsets, spelletjes en tekenmaterialen aangeboden, die inspireren om zelf ook lekker aan de slag te gaan.

Galerie Beeldbrengers is elke zaterdag en zondag open van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Oosterdiep WZ 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum. Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.

Meer info: www.beeldbrengers.nl, https://facebook.com/beeldbrengers

www.mischaspictures.nl en www.beavenema.nl

Scroll voor meer foto's