Joke Schepers, Greetje Knigge en Wenneke de Vries

In deze tentoonstelling is er werk te zien van drie regionale kunstenaars. Joke Schepers toont haar vazen en windlichten van glas met Japans papier en natuurmateriaal. Greetje Knigge en Wenneke de Vries laten hun schilderijen zien.

Joke Schepers is opgeleid aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Opvallend in haar schilderijen is de gelaagde manier van schilderen, de vage contouren van figuren in een verder abstracte ruimte, en het harmonieuze kleurgebruik. De laatste tijd maakt ze ook lichtvazen in gemengde techniek. Deze voorwerpen zijn nu in de tentoonstelling te zien. Joke maakt vooral gebruik van natuurmaterialen, zoals mos, gedroogde bladeren en bloemen. Ze voegt ook andere materialen toe, zoals teksten en foto’s uit oude tijdschriften en maakt het tot een organisch geheel.

Greetje Knigge is autodidact. Ze begon met aquarelleren, in 1999, maar toen ze ging schilderen met acrylverf op doek bleek dat beter bij haar te passen. Ze werkt haar fantasie en emoties uit in abstracte schilderijen.

Wenneke de Vries verwerkt graag allerlei materialen in haar schilderijen, zoals textiel, papier en karton. Dat geeft meer structuur en diepte. Zelden werkt ze met een vooropgezet plan. Tijdens het proces ontstaat er spontaan een compositie en dat blijft haar telkens verrassen.

De expositie wordt op zaterdag 23 september om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en kunnen iets over hun werk vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht. Er worden activiteiten als workshops en lezingen gehouden. Daarnaast zijn er inspirerende boeken, spellen en materialen in de galeriewinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

Galerie Beeldbrengers is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Oosterdiep westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruim parkeergelegenheid achter het gebouw.

Links:

https://jokeschepers.exto.nl/

https://greetjeknigge.exto.nl/

Scroll voor meer foto's