Fenneke Wijnia en Marijke Reijs

Expositie met ‘foto-grafiek’ en schilderijen.

Vanaf 29 augustus is er bij Inter Art in Emmen een tentoonstelling te zien van twee kunstenaars. Fenneke Wijnia uit Ter Apel fotografeert en maakt daarna nieuwe composities met de gefotografeerde elementen. Marijke Reijs uit Emmen schildert. Ook zij creëert nieuwe beelden naar aanleiding van een stukje realiteit, maar dan met verf en een losse penseelstreek.

Fenneke Wijnia is, zo zegt ze zelf, “na een leven lang fotograferen, geland”. Haar aandacht wordt vaak getrokken door kleine dingen. In de tuin, onder het groente snijden, het kan van alles zijn wat haar uitdaagt om er een foto van te maken. Zoals het een kunstenaar betaamt, geeft ze vervolgens graag een eigen draai aan haar foto’s. Haar doek, palet en kwast zitten in Photoshop. Ze speelt met de compositie, kleuren en vormen en het resultaat rolt uit de printer. Hoe deze kunstvorm heet? Ze noemt het zelf ‘foto-grafiek’.

Marijke Reijs maakt schilderijen waarbij ze een balans zoekt tussen abstract en figuratief werk. De aanleiding voor een werkstuk is vaak een stukje natuur: een vondst in het bos, een stukje verweerde muur of de kleuren van het landschap. Zij gaat ermee aan de slag en schildert met kleuren en vormen haar beleving van het onderwerp.

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest.

Inter Art is open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Adres van Inter Art: Oosterbracht 22, 7821 CJ Emmen. De expositie is in de showroom op de 1e verdieping.

Scroll voor meer foto's