‘Maak een Van Gogh in 3D’

Expositie van ruimtelijke werkstukken van elf kunstenaars naar aanleiding van het werk van Vincent van Gogh.

Wat vonden onze bezoekers ervan? Welk werkstuk vonden zij het mooist? Bekijk het hier.

140 jaar geleden was Vincent van Gogh in Zuidoost-Drenthe. Voor Galerie Beeldbrengers vormde dit een aanleiding voor een speciale activiteit. We nodigden alle kunstenaars uit om een ruimtelijk object te maken naar aanleiding van een of meerdere schilderijen van Van Gogh. Daar zijn veel reacties op gekomen uit de regio, met heel verrassende resultaten.

Elf kunstenaars zijn aan de slag gegaan met de techniek waar zij goed in thuis zijn. Nu is er een heel afwisselende expositie te bewonderen, met keramiek, werkstukken van gips, papier maché, breiwerk, viltwerk, 3D-schilderwerk, sieraden van verschillende materialen en nog meer. De kunstenaars hebben daarnaast op papier uitgelegd wat de relatie van hun werkstuk is met het werk van Vincent.

De deelnemende kunstenaars zijn: Annelies Eikelenboom, Ans Berendsen, Carolien Schaafsma, Fenny Eelsing, Herma Lambers, Ina Davids, Ineke de Jong, Jannie Boezeman, Jantje Hartman, Ria Neleman en Sandrina Schaafsma.

De bezoekers kunnen via een stembriefje aangeven welk werkstuk zij het mooist vinden. Aan het eind van de expositie worden de stemmen geteld en wordt bekendgemaakt wie de winnaar is.

Op zaterdag 29 juli wordt de expositie om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en zij kunnen iets over hun werk vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom. Bij goed weer is er gelegenheid om buiten te zitten.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht. Er worden activiteiten als workshops en lezingen gehouden. Daarnaast zijn er inspirerende boeken, spellen en materialen in de galeriewinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

Galerie Beeldbrengers is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Oosterdiep westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruim parkeergelegenheid achter het gebouw.

Onder regie van o.a. het Erfgoednetwerk Emmen en de gemeente worden dit jaar allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Van Gogh Drenthe’. Het project van Beeldbrengers is één van deze activiteiten. Het project is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.

Scroll voor meer foto's