Oproep: ‘Portret van jezelf’

Bij verschillende edities van de Kunstmarkt Compas in het verleden werd ook een oproep gedaan om een ‘Portret van …’ in te leveren. Zo werd er bijvoorbeeld enthousiast meegedaan aan de oproep om een ‘Portret van de Runde’ te schilderen. En daar kwamen mooie resultaten uit.

Deze keer vraagt het Kunstteam aan alle kunstenaars in de regio om een ‘portret van jezelf’ te maken. Het kan een schilderij of tekening zijn, maar elke andere techniek of vorm is ook goed. Je kan ruim denken, wij doen het ook! Je kan speciaal iets nieuws voor deze uitdaging maken, maar je mag ook een bestaand werkstuk aanleveren.

Hoe werkt het?
Het is de bedoeling dat je het werkstuk op 17 september tussen 10.00 en 10.30 uur inlevert bij onze medewerkers op de kunstmarkt (te herkennen aan de gele hesjes met ‘kunstmarkt’). Zorg dat je naam op de achterkant staat. Wij presenteren de werkstukken dan op een kraam (of meerdere, afhankelijk van het aantal deelnemers). We plaatsen er nummertjes bij. De bezoekers mogen dan stemmen. Ze schrijven op een formuliertje welk werkstuk zij het mooist vinden, en deponeren het stembriefje in een bus. Om 15.00 uur worden de stemmen geteld en direct daarna worden de winnaars voor de 1e, 2e en 3e prijs bekendgemaakt. De hoofdprijs is een Nationale Kunst- en Cultuur Cadeaukaart.

Wil je deelnemen?
Als je wilt meedoen, laat het dan weten aan Gretha Fidder, via mail jaapfidder@home.nl of telefoon 06-11118231. Doe dit bij voorkeur voor 1 september. Dan weten wij hoeveel kraamruimte wij voor de presentatie moeten reserveren. Deelname kost 2 euro per werkstuk. Dit kun je tegelijk betalen met het aanleveren van het werkstuk. Na afloop van de kunstmarkt kun je je werkstuk weer ophalen bij onze medewerkers.

Kunstmarkt Compas, tijden en locatie
De Kunst- en hobbymarkt Compas duurt van 11.00 tot 16.30 uur. Er is plaats voor 40-50 kramen. Locatie: In en achter buurtgebouw De Foxel, Foxel 14, 7881 PH Emmer-Compascuum. Het buitenterrein ligt langs het herstelde riviertje de Runde en is ook te bereiken via het fietspad door het natuurgebied.

Op dit moment kun je nog een kraam boeken, maar wacht niet te lang. Bel of mail hiervoor ook naar Gretha Fidder.

Met vriendelijke groet,

Het Kunstteam

Scroll voor meer foto's