Nasima Bosma en Ria Neleman

In deze vervolgexpositie bij Inter Art in Emmen zijn er schilderijen van Nasima Bosma te bekijken. Ook is er divers werk van Ria Neleman te zien. Zij maakte een ontwikkeling door waarbij zij begon met tekenen, schilderen, fotografie en druktechnieken en steeds meer ging experimenteren met wol en breikunst. In de expositie wil zij deze ontwikkeling laten zien. De expositie bij Inter Art loopt van 3 februari t/m 27 maart.

Nasima Bosma schildert intuïtief en veelal symbolistisch. Vaak vormen indrukken die ze heeft opgedaan tijdens een reis de inspiratiebron. Ze maakte bijvoorbeeld schilderijen over Vietnam. Al schilderend zoekt ze naar de essentie van wat ze wil verbeelden en bepaalt ze de kleuren en vormen. Nasima werkt als beeldend kunstenaar in haar atelier De Esculaap in Veenoord, gemeente Emmen.

Ria Neleman (2e Valthermond) was op de kunstacademie vooral bezig met grafiek, schilderen, tekenen en fotograferen. De opleiding bracht haar daarna op een bijzonder pad: zij ging breisels maken. Eerst als hulpmiddel om er afdrukken mee te maken, maar daarna werd het breiobject het doel. Zachte soepele wol, stof of andere materialen inspireren haar. Ze geven een beleving en herinnering terug naar vroeger. Ze breit de objecten intuïtief. Het beeld ontwikkelt zich geleidelijk tot een definitieve vorm. Daarbij gebruikt ze ook materialen die niet erg voor de hand liggen om mee te breien. Restanten van siliconenkit of landbouwplastic bijvoorbeeld, die krijgen zo een nieuwe zinvolle bestemming.

Meer over de schilderijen van Nasima: http://atelier-esculaap.nl.

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest. Ben je geïnteresseerd om iets te kopen, neem dan contact op met Beeldbrengers.

Inter Art is open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is: Oosterbracht 22, Emmen.

Scroll voor meer foto's