Startexpositie / opening

Opening Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum

Op 18 mei 2019, 14.00 uur, zal wethouder Kleine de nieuwe galerie van stichting Beeldbrengers openen in het centrum van Emmer-Compascuum. De oprichters willen een plek bieden waar iedereen die iets maakt, amateurkunstenaars en professionele kunstenaars, zijn producten kan laten zien. “Beeldmakers, zo noemen wij die mensen”, zegt voorzitter Elise Siersema met een glimlach.

Alle vier initiatiefnemers hebben een opleiding en werkervaring die iets met vormgeving en beeldende vorming te maken heeft. Dit enthousiaste groepje kunstenaars heeft de stichting Beeldbrengers opgericht. Het doel is om activiteiten op het gebied van beeldende kunst in Emmer-Compascuum en omgeving te stimuleren.

Op 18 mei wordt ook de eerste expositie geopend. Er zijn schilderijen, grafisch werk, houtdraaiwerk, sieraden en kunstkaarten te zien van diverse beeldmakers: Ina Davids, Ria Wehkamp, Elise Siersema, Fred Bloemendaal en Angela Wolbers. Deze expositie is te bezoeken tot 12 juli 2019.

Elke 2 maanden wordt er een nieuwe expositie samengesteld met beeld van amateur- en professionele beeldmakers uit de regio. Ook worden er allerlei creatieve workshops gegeven.

De ambities van Beeldbrengers gaan nog verder. Elise: “We willen een netwerk opbouwen van beeldmakers in het dorp en omgeving. Misschien kunnen we dan in de toekomst ook samen bijvoorbeeld een Kunstroute organiseren”.

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Emmen, Rabobank Emmen-Coevorden en De Kunstbeweging.

Wie belangstelling heeft om te exposeren of een workshop te geven, kan een mail sturen naar beeldbrengers@gmail.com. Meer informatie over de lopende expositie en het aanbod van workshops is vanaf 18 mei te vinden op de website, www.beeldbrengers.nl.

De galerie zal elke zaterdag en zondag open zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Oosterdiep WZ 7A, Emmer-Compascuum.

Scroll voor meer foto's