Vrouwkje Rink en Ina Davids

In deze expositie bij Inter Art in Emmen is er werk te zien van twee kunstenaars. Vrouwkje Rink-Doek laat een groot aantal van haar schilderijen zien. Daarnaast zijn er bamboehouten schalen die Ina Davids heeft beschilderd en halssieraden met hangers waarin drijfhout is verwerkt. De expositie is te bezoeken van zaterdag 4 maart tot en met 26 april 2023.

Vrouwkje Rink-Doek tekende als kind al graag. Ze volgde een teken- en schildercursus van de NTI toen ze nog maar 14 jaar oud was. Die bevatte een complete anatomie-tekenopleiding. Ook later volgde ze nog cursussen. Nu geeft Vrouwkje zelf alweer meer dan 25 jaar schilderlessen aan huis. Ze woont in Zwartemeer. Zij schildert vaak landschappen in het nabije Bargerveen, maar er zijn ook andere kleine werkjes en een prachtig groot stilleven.

Ina Davids heeft na de middelbare school een opleiding tot etaleur gevolgd en volgde daarna nog allerlei cursussen op creatief gebied. Ze schildert niet alleen, maar maakt ook sieraden die kunstwerkjes zijn. Zoals de unieke kettingen waarin ze stukjes drijfhout verwerkt. In deze expositie zie je haar kettingen en beschilderde bamboehouten schalen. Ook Ina geeft schilderles en creatieve workshops aan huis, in Nieuw-Amsterdam. Zie ook www.inadavids.nl.

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest. Beeldbrengers wil graag laten zien welke creatieve talenten er in de regio zijn en jong en oud stimuleren om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Inter Art is open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Adres van Inter Art: Oosterbracht 22, 7821 CJ Emmen. De expositie is in de showroom op de 1e verdieping.

Scroll voor meer foto's