Workshop Kunstkaarten met was

Geerte Klok leert je schilderen in de encaustic-techniek.

In de expositie bij Beeldbrengers van 18 december t/m 6 maart 2022 zag je bloemenschilderijen die Willie Banda maakte met de encaustic-techniek. Deze eeuwenoude techniek wordt ook wel hete-was-schilderen genoemd. Je schildert met verwarmde bijenwas met kleurpigmenten. De techniek werd in de oudheid al gebruikt in fresco’s en later in iconen.

In aansluiting op deze expositie geeft Geerte Klok in de week van 14 maart bij ons een workshop waarbij je zelf aan de slag kunt. Je leert hoe je kunstwerkjes kunt maken met deze techniek. Er wordt gewerkt met strijkijzertjes. Door de was te verwarmen en vervolgens aan te brengen op speciaal papier zijn mooie afbeeldingen te maken. Je maakt een serie leuke kunstkaarten. Goed kunnen tekenen of schilderen is niet nodig. Je zult verrast zijn over je resultaten. Al het materiaal en gereedschap, zoals kleine strijkijzertjes, zijn aanwezig.

Er zijn drie datumopties:
maandag 14 maart, 14.00 – 16.00 uur,
donderdag 17 maart, 10.00 – 12.00 uur,
zaterdag 19 maart, 14.00 – 16.00 uur.

Kosten: 25 euro (incl. materiaal en koffie/thee).

Aanmelding vóór 1 maart via beeldbrengers@gmail.com of bel Angela Wolbers, 06-23820072. Geef bij aanmelding s.v.p. aan op welke dagen je kunt. Dan laten we je zo snel mogelijk weten op welke dag de workshop wordt gegeven.

Scroll voor meer foto's