Jan Liewes

Van 29 januari tot en met 30 maart 2022 zijn er schilderijen en etsen van Jan Liewes te bekijken in de showroom van Inter Art in Emmen.

Jan Liewes is in 1946 geboren in het dorp Glimmen, ten zuiden van Groningen. Al op de lagere school was hij meer geïnteresseerd in tekenen dan in de andere vakken. In de loop der jaren heeft hij vele etsen, pentekeningen en schilderijen gemaakt, waarop de Drentse bosrijke natuur te zien is en karakteristieke Drentse dorpen met rustieke boerderijen en dieren in de wei. Ook schildert hij graag het weidse Groninger land en de waddenkust. Hij heeft meegedaan aan kunstmarkten en er zijn meerdere exposities geweest van zijn werk. Tegenwoordig woont Jan Liewes in Emmen en begeleidt daar een schildergroep in ontmoetingscentrum De Cocon.

De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. De werkstukken zijn eerder te zien geweest bij Galerie Beeldbrengers. Iedereen is welkom om te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio.

Het adres van Inter Art is Oosterbracht 22, 7821 CJ Emmen. Het is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Scroll voor meer foto's