Astrid Brinkman en Willie Banda

Van 18 december t/m 6 maart 2022 zijn er schilderijen van Astrid Brinkman en Willie Banda te zien in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum.

Het virus houdt ons binnen, maar de kunst brengt ons naar buiten, letterlijk en figuurlijk. “Kunst staat niet stil”, zegt Astrid Brinkman uit Emmen. “We hebben de kunst nu hard nodig voor reflectie, inzicht, bewustzijn en vooral inspiratie. Dit is de tijd van innovatie en vernieuwing en daar is kunst een mooi fundament voor.” In deze expositie laat Astrid Brinkman een tiental van haar abstracte schilderijen zien. Warm kleurgebruik, reliëf en gelaagdheid zijn kenmerkend in haar schilderijen.

Tegelijkertijd exposeert Willie Banda uit Ter Apel haar schilderijen. Zij maakt vaak gebruik van warme was oftewel ‘encaustic’. Encaustic is een techniek die eigenlijk al heel oud is. Hierbij wordt geschilderd met verschillende kleuren bijenwas en een schilderijzertje waarmee de was verwarmd wordt.

De expositie bij Beeldbrengers wordt op zaterdag 18 december om 14.00 uur geopend. Astrid Brinkman zal dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Scroll voor meer foto's