Dina de Vreeze en Erna de Graaf

Schilderijen, oester- en zeepokkenobjecten

Van 2 november t/m 22 december 2019 zijn in Galerie Beeldbrengers schilderijen te zien van Dina de Vreeze uit Emmer-Compascuum. Daarnaast zijn er oester- en zeepokkenobjecten en ringen van Erna de Graaf uit Roswinkel.

Dina de Vreeze ziet in alle daagse dingen wel een onderwerp om te schilderen. Zo besteedt ze vele vrije uurtjes aan het schilderen, aquarelleren en pasteltekenen. Daarnaast begeleidt ze, onder de naam BB-Atelier, anderen bij het schilderen. Op deze expositie laat ze schilderijen zien die ‘natuur’ en ‘mensen’ als onderwerp hebben.

Erna de Graaf werkt met acrylverf, aangevuld met allerlei materialen zoals textiel, karton, stro, gips, zand, schelpen en ander spul, verzameld in de natuur. Deze materialen spreken haar erg aan. Ze komt vaak tot verrassende combinaties van materialen: kleurrijk, abstract en expressionistisch. Ze laat zich inspireren door de natuur, andere culturen, en sterk door het heelal. Erna geeft zelf schilderles in haar Kreatief Atelier RNA. In deze expositie zien we staande objecten waarin oesters en zeepokken een prominente rol spelen. Ook toont ze bijzondere ringen en broches.

De expositie wordt op zaterdag 2 november 2019 om 14.00 uur geopend door Carla Yntema. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Scroll voor meer foto's