Gretha Fidder en Marianne Kimmann

Materieschilderijen en keramiek

Van 7 september t/m 27 oktober 2019 zijn in Galerie Beeldbrengers materieschilderijen te zien van Gretha Fidder uit Emmer-Compascuum en keramiek van Marianne Kimmann-Wolbers uit Odoornerveen.

Gretha Fidder gebruikt de meest uiteenlopende materialen voor haar materieschilderijen. Dat kunnen ook zelfs kleine voorwerpen zijn. Zo maakt ze mooie schilderijen met interessante structuren en verrassende composities.

Marianne Kimmann volgt al 9 jaar met veel plezier keramiek/kleicursussen in Valthe. Ze is begonnen met boetseren en plaatwerk. Daarna ging ze ook achter de draaischijf bezig. Het centreren van de klei was best lastig en geregeld mislukte er weer een werkstuk. Nu zijn er al heel wat mokjes, kommen en andere voorwerpen gedraaid. Op de expositie zijn mooie producten te zien van het boetseren en het plaatwerk.

De expositie wordt op zaterdag 7 september om 10.00 uur geopend door Erna de Graaf, beeldend kunstenares uit Roswinkel, en Angela Wolbers.

Galerie Beeldbrengers is elke zaterdag en zondag open van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Oosterdiep WZ 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum. Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.

Scroll voor meer foto's